Mutton methi malai
VÝVAR (cca 1 hod)
- 0.85 kg – skopový maso
- 0.75 l – voda
- 1.5 tsp – sůl
- 1 tsp – cardamom zelený celý
- 2 tsp – cumin celý
- 2 tsp – koriandr celý
- 4 tsp – fenugreek mletý
GARAM MASALA (fšecko mletý)
- 1 tsp – kurkuma
- 2 tsp – kashmiri chilli
- 1 tsp – skořice
- 3 tsp – fenugreek
- 1 tsp – cardamom zelezný
- 1 tsp – hřebíček
- 1 tsp – pepř
AKCE
- 1 cm plátek – máslo
- 16 ks – green chilli chopped
- 500 g – cibule nakrájená
- 1 tsp – black mustard celý [15 minut onanuj]
- 8 stroužků – česnek (30 g)
- 1 pixla rajčat (400 g) + trocha vody na výplach pixle
- GARAM MASALA
- VÝVAR (maso oddělat bokem)
- 3 tsp – sůl
- 300 g – kešu vořechy [pak MIXUJEŠ, případně přidej vodu]
- 20 ks – čerstvý kari listí
- uvařený MASO
- 60 g – jaggery
- 250 g – tvaroh polotučný
- 1 kelímek smetany (31%)
- 2 tbsp – kasoori methi