Pikantní pečená žebra

!!!! UNDER CONSTRUCTION !!!!

OSTATNÍ RECEPTY -> PIKANTNÍ PEČENÁ ŽEBRA

Časová náročnost: 1.5 hodiny příprava + 2 noci marinování + 6 hodin pečení,

Počet porcí: 8 až 10

[FOTKY ZATÍM NEJSOU]

———- intro ———-




Možná to taky z restaurací znáte … takový to, když je u jídla napsaný „pikantní“. Blbý na tom je hlavně to, že to tam většinou je fakt jenom napsaný. Jestli tam to čili dají, tak jenom asi tak, jako když souložíš jenom trochu. Asi tak 3 cm.

Ohledně volby masa se říká, že takový ty restaurant style žebra jsou kompozice dvou položek z masny. Žebra plochá a bůček s kostí. Když to tam mrdneš v hmotnostním poměru cca 1:1, tak se stane to, že žeroucí bytost bude mít f porci sice jenom pár kostí, ale v břuchu hromadu masa (fčetně ostatního příslušenství) a přitom bude i nadále žít s tím, že vlastně žral/a jenom žebra. Je tam prostě aji ten bůček, kterej je mastnej a proto je to kurva tak dobrý!

Zkratky: 
tsp = čajová žlička, vrchovatá a plně naložená
tbsp = polífková žlica, plně naložená a vrchovatá


———- kostra receptu ———-




PŘEDEHRA: V den nula osmažíš kilo cibule, což bude základ pro marinádu, kterou právě vytváříš.

AKCE: Zasuneš to hluboko do trouby.


———- seznam ingrediencí ———-



SMAŽÍŠ

  • 1 kg oloupané cibule
  • 0.33 litru oleje

MARINUJEŠ

  • 1.5 kg plochá žebra
  • 1.5 kg buček s kostí
  • SMAŽENÁ CIBULA
  • 10 ks / 70 g – česnek
  • 90 g – hnědý cukr
  • 30 g – med
  • 75 ml – jablečný ocet
  • 2.5 tbsp – plnotučná hořtice
  • 4 tbsp – kečup
  • 4 tbsp – tmavá sójofka
  • 5 tsp – sůl
  • 1.5 tsp – pepř mletý
  • 1 tsp – paprika
  • 1 tsp – římský kmín
  • 2 tsp – kashmiri chilli (nebo nějaký jiný dobrý)
  • 1 tsp – skořice


———- postup———-




Den nula

1. Osmaž třeba ve woku cibulu do stoprocentního osmažena. Může to trvat 40 minut. Více o smažení cibule zde.

2. Přesuň cibulu do nějaké oficiální nádoby na marinádu a přidej zbytek ingrediencí kromě masa.

3. Rozmixuj to na sračky tyčovým mixérem.

4. Vymáchej f tom fšechny kousky již mrtvého prasátka, naskládej je do dostatečně velké pečící aparatury a celý to nech smrdět dvě noci v lednici.

Den dva

5. Upeč na 6 hodin a 120°C.

6. Žer!