Jak začít vařit indicky?

ČLÁNKY -> JAK ZAČÍT?

Ve srovnání s českou kuchyní je ta indická kuchyně náročnější na procesy a množství vstupních ingrediencí (včetně cizokrajných), a nejen proto je chuťově úplně jiná. České kuchyni stačí 10 ingrediencí a máš hotovej oběd i s přílohou. Takový normální indický jídlo jich potřebuje třeba 25. Ale všechno je možný udělat, když člověk chce. Takže na začátku jako vždy stojí rozhodnutí, že pro tebe má význam se věnovat indickýmu vaření, protože to prostě žereš. 

Před prvním vařením je potřeba se teoreticky a materiálně vybavit. Chvilku bude trvat smiřování se s tím, že pokud to bude situace vyžadovat, tak fakt bude potřeba si vyrobit GG a že fakt bude ideální si vyrobit GHEE. Proběhnou taky úvahy, že se s tím přece nebudeš jebat, když si můžeš nakrájet česnek a zázvor nožem a že ti určitě bude stačit obyčejný máslo, ale jakmile tuto fázi svých niterních výmluf překonáš, tak uvidíš, že při pravidelným indickým vaření je nejjednodušší cesta opravdu mít tyto ESENCE separátně nachystaný. Na druhou stranu je ale potřeba uznat, že pokud vaříš indicky fakt nárazově a jednou za čas, tak by se ti pravděpodobně nachystaná GG hmota do příštího použití tak trochu znehodnotila, pokud by nebyla v mrazáku.

Co fšechno potřebuju na vaření indické kuchyně?

  • Sestavu ingrediencí pro indický vaření
  • Plynovej sporák je základ. Varná deska je dobrá leda tak na krájení zeleniny, ale samozřejmě na tom taky uvaříš, akorát to bude trvat trochu dýl. Do tohoto kouta světa patří prostě vaření na plamenu.
  • Všechno koření a esence máš nachystaný ve sklinkách tak, aby bylo možný je během deseti sekund použít.
  • Trpělivost při marinováním masa (minimálně 24 hod) a trpělivost pro uležení hotovýho v lednici (ideálně 2 dny). Ano, správně. Pokud se to dělá zodpovědně, tak za čtyři dny je uvařeno. Ale LUXUSNĚ UVAŘENO!
  • Potřebný nádobí
    • mixér
    • elektrický mlýnek na koření
    • smažící pánev
    • hmoždíř
    • velkej alfa-kastról s masivnějším dnem a pokličkou
    • tawa pánef je výhoda.

Teď už si stačí vybrat recept, na kterým to otestuješ.